cannaworld001016.jpg cannaworld001014.jpg cannaworld001012.jpg cannaworld001010.jpg cannaworld001006.jpg cannaworld001004.jpg cannaworld001003.jpg cannaworld010004.jpg
Cannabis Sativa L.
(geclassificeerd door Carl Linnaeus in 1753)
Cannabis komt voor in 3 hoofdgroepen namelijk:
 
a:   Cannabis Indica
b:   Cannabis Sativa
c:   Cannabis Ruderalis
A               B               C
Cannabis is een van de eerste gecultiveerde gewassen die de mens verbouwde. De eerste geschriften hierover gaan duizenden jaren terug. Vandaag de dag is het algemeen geaccepteerd dat er 2 vatianten bestaan (de ruderalis even buiten ogenschouw gelaten).
 
Cannabis Sativa en Cannabis Indica. Het kruisen van deze 2 varianten heeft voor talloze soorten (strains) met unieke karakteristieken gezorgd. Er is en blijft nog steeds veel discussie over beide soorten, ook op wetenschappelijk vlak. Maar veel zijn het wel eens over de verschillen die beide soorten hebben.
 
Uiterlijk:
Sativa is een lange plant. Het blad is open vertakt en met smalle "vingers". Cannabis Sativa wordt vaak buiten gekweekt en kan hoogtes bereiken tot boven de 6 meter.
Indica is een kortere plant. Dicht vertakt en met bredere blad-"vingers". (meer struikvormig)
 
Effecten:
Sativa: high en energiek, mentaal spacey of hallucinerend, beste gebruik overdag.
Indica:  relaxend en kalmerend, lichamelijke stoned ('bank hangen'), beste gebruik
's avonds.
 
Maar tot nu toe toont geen enkele wetenschappelijke studie dit verschil aan. De originele classificatie van Cannabis Indica is gedaan door de franse bioloog Jean-Baptiste Lamarck in 1785. Hij merkte op dat men van de uit India geimporteerde cannabis high of stoned werd en hash kon maken en van de in Europa gekweekte (vezel)hennep (Cannabis Sativa genaamd) niet. Hij bedacht de naam Indica om het verschil in soorten aan te geven. En deze naam werd gedurende de jaren 1800 tot 1900 specifiek gebruikt voor de medicinale variant van de cannabis. 
cannaworld001008.jpg